בשר ויין תמיד הולכים נהדר ביחד וניתן לפיק בעזרתם מנות נפלאות. את המתכון הבא אתם ממש חייבים להדפיס ולשמור בהישג יד לכל ארוחה משפחתית או טיול בצפון. מתכון של אלי לנדאו עם תוספות של יקב בהט - עין זיוון.
מנה של רצועות בקר ביין אדום היא מנה טעימה במיוחד וקלה מאוד להכנה, היא נהדרת להגשה עם אורז לבן או תפוחי אדמה מבושלים. זו מנה "ציידים" אמתית שגם חובבי בישול שטח יוכלו להפתיע איתה את המשפחה והחברים.
לפני שנתחיל, כמה הנחיות והערות:
מנות: 6. סוג מנה: עיקרית. רמת קושי: קל. זמן הכנה: 15 דקות. זמן בישול: 20 דקות. שיטות הכנה: טיגון ובישול. עונות: כל השנה. שיקולים נוספים: בישול מהיר. מתאים לבישול שטח: כן.
אם אתם יוצאים ליום טיול בצפון או שאתם בדרך לחופשה בת כמה ימים, מומלץ לנסות את המתכון רצועות הבקר ביין אדום בצימר או בפיקניק בשטח. הכנת המנה הזו קלה במיוחד אך אינה מעידה על איכותה הנהדרת. לכן היא מתאימה גם לחובבי בישול השטח שלא יוצאים מהבית שלי הפוייקה או הפלנצ'ה (או שניהם) מהבית. אבל גם אם אין לכם אף אחד מאלו, מספיק לשים בבגז' מחבת גדולה, כמה כלי מטבח בסיסיים, שני בקבוקי יין שתבחרו לכם ביקב בהט וגזייה, ותוכלו ליהנות מהמנה הזו מול נופי החרמון ועמק החולה אחרי טיול רגלי בין הכרמים של הסובבים את עין זיוון ולהתענג על האוויר הצלול עם מנה מיוחדת ויין נהדר מיקב בהט.
מרכיבים:
1 קילו בשר בקר - סינטה או שייטל. חתוך לרצועות.
0.5 ליטר יין אדום יבש מסדרת בהט Red פינו נואר 2009.
קמח
100 גרם אגוזי מלך קצוצים.
1 גזר קצוץ.
1 בצל קצוץ.
2 שיני שום קצוצות.
0.5 כוס שמן זית.
מלח
פלפל שחורץ
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים.
כלי מטבח (לבית או לשטח):
מחבת גדולה (או פלנצ'ה אם אתם בעניין של בישול שטח).
קרש חיתוך.
2 צלחות עמוקות.
כף מחוררת.
קערה.
כף בישול/ הגשה.
סכין.
* גזייה אם מבשלים בחוץ.
קדימה לבישולים!
מקמחים את רצועות הבשר ומנערים מקמח עודף.
במחבת גדולה במיוחד מחממים את שמן הזית. מקפיצים את רצועות הבשר על אש חזקה עד שמתחילות להשחים.
מוסיפים את היין וממשיכים בבישול עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הבצל, אגוזי המלך, הגזר, הפטרוזליה והשום. משפשפים את תחתית המחבת לשחרור טעמים שדבקו בה. מחזירים את הבשר למחשבת וממשיכים בבישול על אש בינונית תוך כדי ערבוב כחמש דקות נוספות . מגישים ומוזגים את יין בהט Red לצד המנה.
מנה של רצועות בקר ביין אדום היא מנה טעימה במיוחד וקלה מאוד להכנה, היא נהדרת להגשה עם אורז לבן או תפוחי אדמה מבושלים. זו מנה "ציידים" אמתית שגם חובבי בישול שטח יוכלו להפתיע איתה את המשפחה והחברים.
לפני שנתחיל, כמה הנחיות והערות:
מנות: 6. סוג מנה: עיקרית. רמת קושי: קל. זמן הכנה: 15 דקות. זמן בישול: 20 דקות. שיטות הכנה: טיגון ובישול. עונות: כל השנה. שיקולים נוספים: בישול מהיר. מתאים לבישול שטח: כן.
אם אתם יוצאים ליום טיול בצפון או שאתם בדרך לחופשה בת כמה ימים, מומלץ לנסות את המתכון רצועות הבקר ביין אדום בצימר או בפיקניק בשטח. הכנת המנה הזו קלה במיוחד אך אינה מעידה על איכותה הנהדרת. לכן היא מתאימה גם לחובבי בישול השטח שלא יוצאים מהבית שלי הפוייקה או הפלנצ'ה (או שניהם) מהבית. אבל גם אם אין לכם אף אחד מאלו, מספיק לשים בבגז' מחבת גדולה, כמה כלי מטבח בסיסיים, שני בקבוקי יין שתבחרו לכם ביקב בהט וגזייה, ותוכלו ליהנות מהמנה הזו מול נופי החרמון ועמק החולה אחרי טיול רגלי בין הכרמים של הסובבים את עין זיוון ולהתענג על האוויר הצלול עם מנה מיוחדת ויין נהדר מיקב בהט.
מרכיבים:
1 קילו בשר בקר - סינטה או שייטל. חתוך לרצועות.
0.5 ליטר יין אדום יבש מסדרת בהט Red פינו נואר 2009.
קמח
100 גרם אגוזי מלך קצוצים.
1 גזר קצוץ.
1 בצל קצוץ.
2 שיני שום קצוצות.
0.5 כוס שמן זית.
מלח
פלפל שחורץ
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים.
כלי מטבח (לבית או לשטח):
מחבת גדולה (או פלנצ'ה אם אתם בעניין של בישול שטח).
קרש חיתוך.
2 צלחות עמוקות.
כף מחוררת.
קערה.
כף בישול/ הגשה.
סכין.
* גזייה אם מבשלים בחוץ.
קדימה לבישולים!
מקמחים את רצועות הבשר ומנערים מקמח עודף.
במחבת גדולה במיוחד מחממים את שמן הזית. מקפיצים את רצועות הבשר על אש חזקה עד שמתחילות להשחים.
מוסיפים את היין וממשיכים בבישול עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הבצל, אגוזי המלך, הגזר, הפטרוזליה והשום. משפשפים את תחתית המחבת לשחרור טעמים שדבקו בה. מחזירים את הבשר למחשבת וממשיכים בבישול על אש בינונית תוך כדי ערבוב כחמש דקות נוספות . מגישים ומוזגים את יין בהט Red לצד המנה.
שעות פעילות: ראשון – חמישי 9:00-17:00, שישי – וערבי חג 9:00-15:00, שבת סגור. מוצאי שבת פ שעה אחרי יציאת שבת עד חצות.
מחיר ביקור בסיסי: סיור מודרך ביקב + טעימות יין – 20 ש"ח למבוגר, סיור מודרך ביקב + טעימות מיץ תירוש – 12 ש"ח לילד.
טלפון ביקב: 04-699370, 052-3800777
אנחנו בפייסבוק: יקב בהט - עין זיוון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה